המאפים של איריס
  • דף הבית
  • אודות
  • מאמרים
    • ההיסטוריה של הלחם
    • הבלוג של איריס
    • איך ניתן ללמד ילדים לאכול בריא
    • אוכל ישמח לבב אנוש
  • מוצרים
    • מתכונים
    • מוצרי קונדיטוריה באפייה ביתית
  • סדנאות
    • סדנאות אפייה-כל סוגי המאפים
    • סדנת אפייה עם ארוחת בוקר ישראלי מפנקת
    • BREAKFAST IN ISRAEL
    • אופים עם ילדים
    • סדנת בישול - מאכלי עדות
    • לאהוב ולבשל - סדנאות אפייה לזוגות צעירים
    • אוכל של אמא
    • קרואסונים
  • עיתונות
  • ממליצים
  • תמונות
    • אפייה
    • קינוחים
    • בישולים
    • גבינות תוצרת ביית
  • צור קשר

(ירדן מעבירה סדנה לאפיית עוגיות תמרים (בעבע תמר

אחד מזכרונות הילדות שלי זה הבעבע תמר, עוגיות התמרים המיתולוגיות שהסבתות היו עושות עם מרגרינה ומילוי של מחית תמרים ומתבלות בשומשום
.לא היה מטבח עירקי ללא העוגיות תמרים האלו, העוגיות כיכבו בכל אירוע ובכל חג או שמחה
את המסורת הזאת העברתי לביתי הקטנה ירדן, רק במתכונת יותר מודרנית, השתמשתי בחמאה במקום במרגרינה, ובאריזה בוואקום של תמרים,
.במקום לחתוך ולקצוץ את התמרים
:והנה המתכון המיתולוגי לפניכן
לבצק
  כוסות קמח 5
200 גרם חמאה מומסת
50 גרם שמרים טריים
3/4 כוס מים
חצי כפית מלח
1.5 כפות סוכר
למילוי
400 גרם תמרים לחים, מגולענים וקצוצים , או חבילת תמרים בואקום
לציפוי
ביצה טרופה ושומשום
אופן ההכנה
.מערבבים את חומרי הבצק עד למירקם רך ולא דביק, מתפיחים כשעה
.במחבת יש לחמם קלות את התמרים עם מעט מים, שיתרככו ויהיו נוחים לעבודה
.להכין כדורים מהבצק, בכל כדור לעשות גומה ולדחוס אליה כפית של מלית תמרים, לסגור את הכדור , לשטח ולרדד למעין פיתה קטנה
.לדקור במזלג, למרוח בביצה טרופה ולבזוק מעט שומשום
.לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ- 20 דקות, עד להזהבה
 ...בתיאבון


Picture
Powered by Create your own unique website with customizable templates.